Peste 6.000 de participanți s-au inspirat din discursurile a 8 speakeri de talie globală și au avut ocazia de a face networking de calitate la Brand Minds 2022. Ediția Brand Minds 2022 a oferit înformații valoroase din domeniul business de la lideri internaționali din domeniu și o experiență totală inedită.
Ediția Specială de azi 21 iunie 2022 BiziNews a adus la microfon specialiști, profesioniști și antreprenori cu rezultate din România pentru a împărtășii experiența lor de la Brand Minds
Calin Iepure – CEO bIzz.club
Calin Biris- Fondator Online Mastery
Cosmin Daraban – CEO GoMag
Informații valoroase pentru a accelera creșterea companiei
Moduri de acțiune pentru a porni startul dezvoltării personale
idei noi pentru procesele de vanzare
Conform lui Daniel Pink, care a avut prima prezentare de la Brand Minds, dacă atunci când prezinți beneficiile ofertei tale, introduci la final un punct negativ de mică importanță, va crește valoarea tuturor aspectelor pozitive pe care le-ai prezentat anterior. Acest lucru te va ajuta să închizi mai multe vânzări și să-ți crești rata de conversie.
Gândește-te acum ce aspect negativ minor poți include în următoarea ofertă sau în descrierea produsului stea pe care îl vinzi.
Procesul de vânzări s-a schimbat mai mult în ultimii 15 ani decât în anteriorii 1.500 de ani. Daniel Pink a spus că datorită tehnologiei, asimetria de informație din relația dintre un vânzător și cumpărător s-a micșorat major. De aceea, una dintre aptitudinile principale ale oamenilor de vânzări și a marketerilor nu mai este de a oferi informație, ci de a oferi claritate, adică a da sens la informația care deja există. Profesioniștii de vânzări de succes nu mai sunt aceia care doar oferă soluții la probleme, ci sunt cei care ajută la găsirea problemelor reale și știu să facă sens din mixul de informații accesibile.
Data viitoare când ai o discuție de soluționare a unei probleme, întâi încearcă să identifici problema corectă și apoi conectează toate punctele pentru a găsi cea mai bună soluție.
Deoarece clienții sunt mai informați acum mai mult ca oricând, ABC-ul vânzărilor, cunoscut ca Always Be Closing, s-a transformat în Attunement (capacitatea de a te conecta cu clientul) – Buoyancy (capacitatea de a face față multor refuzuri) – Clarity (claritate). Pornind de la acest acronim, Daniel Pink ne-a oferit mai multe instrumente pentru a fii mai buni la vânzări.
Conform unui studiu realizat de către Adam Grant și prezentat de către Daniel Pink, nici unii, nici ceilalți, ci mai de grabă, cei care sunt ambiverts, adică persoane care sunt atât introvertite cât și extrovertite. Vestea bună este că majoritatea dintre noi suntem ambiverți. Această categorie de persoane sunt cele care știu când să asculte și când să vorbească. Concluzia e că nu trebuie să te stresezi să fii prea extrovertit sau extrovertită pentru a avea rezultate bune în vânzări sau pentru a-ți convinge șefii, partenerii, colegii să adopte o idee sau un proiect. Ascultă cu interes și oferă soluții când e momentul potrivit. Acesta e un aspect care ține de acea conectare la client (Attune).
Dacă știi că urmează să faci o vânzare, poți să te motivezi spunându-ți „Poți face asta!” („You can do this!”, cum zic americanii), dar o opțiune mai bună este defapt să-ți adresezi întrebările: „pot face asta?”, „cum pot face asta?”. Adresarea de întrebări îți va pune mintea la contribuție să găsești soluții, nu doar să te automotivezi, și să recapitulezi modul în care vei câștiga vânzarea, înainte de a se întâmpla acest lucru. Acest aspect ține de Buoyancy.
Acest concept l-am auzit întâi la Tony Robbins, care a spus că indiferent ce întrebări ne adresăm, mintea noastră va căuta răspunsuri. De aceea, de calitatea întrebărilor pe care ți le adresezi depinde utilitatea răspunsurilor pe care ți le găsești.
Citiți ideile de business scrise de Calin Biriș, autorul articolului original.