Departamentul Financiar

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Despre Emisiunea Departamentul Financiar

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană după numărul de IMM-uri active. (aproximativ 400.000 de IMM). În România sunt înregistrate 21,3 IMM-uri la o mie de locuitori, media fiind de 42,7 în UE. 40% din IMM-uri sunt închise după 2 ani.

Doar după 5 ani, numărul firmelor care și-au închis activitatea este în jur de 80%. România este campionă la sportul insolvențelor, avand o medie a ultimilor cinci ani de aproape cinci ori mai mare decât ce se intamplă in regiune.

Exagerarea creditului comercial, lipsa educație financiare antreprenoriale, conducerea afacerilor dupa “nas” fără urmarirea indicatorilor financiari și modul de asumare irațională și calculată a riscurilor investiționale, fac ca IMM-urile din România sa fie fragile și sensibile la ciclurile economice.

Alaturi de o echipă de specialiști si experți, vă invităm să urmăriți saptămânal episoadele denumite generic “Departamentul Financiar” unde vom discuta despre: contablitate si ce indicatori trebuie să urmarim pentru sănătatea sau vulnerabilitatea finaciară, finantare, taxe, echilibrele finacariare și gestionarea eficientă capitalului de lucru. Educatia finaciara antreprenorială, va face diferenta acum si in viitor, dintre succes sau esec![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Specialistii Departamentului Financiar

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Despre Valentina Saygo

Valentina Saygo are o experiență de peste 20 de ani în contabilitate. De-a lungul carierei sale a purtat mai multe pălării: economist, expert contabil, manager, antreprenor și, astfel, cunoaște foarte bine provocările cu care se confruntă persoanele din aceaste categorii.
Este activa in comisia de dialog social, prin intermediul căreia a avut contribuții la modificarea actelor legislative, la modificarea procedurilor fiscale sau a emis opinii pentru proiecte de acte normative. In anul 2017, din august pana in decembrie, a avut un rol activ in minimizarea efectelor legislatiei privind Split TVA si a fost singurul contabil din Romania care a purtat discutii in comisiile de dialog social din Ministerul Finantelor si Parlament, pana cand a fost adoptata forma finala a legii si minimizarea efectelor sale.
În anul 2013, Valentina Saygo a fost prima care a implementat în țara noastră conceptul TAX Free, creând prima companie din Romania specializată în restituirea TVA pentru bunuri achizitionate de pe teritoriul Romaniei în regim Tax Free de către cetațenii non-ue, iar in prezent pe aeroportul Henri Coanda avem, in sfarsit, un ghiseu de restituire TVA. Tax Free în Romania este expresia unei societăți civilizate care își cunoaște și cere drepturile.
Constant, Valentina participă la numeroase conferințe și evenimente fiscale în calitate de speaker, scrie articole în presa economică sau este invitată la emisiuni TV, tocmai în ideea de a traduce din română în română și a explica pe ințelesul tuturor constrangerile legislative cu care mediul de afaceri se confruntă în fiecare zi. Ca expert contabil este în permanență în contact cu afaceri din diverse domenii de activitate, precum și cu persoanele care conduc aceste afaceri, iar acest lucru o îndreptățește să le reprezinte problemele, provocările și piedicile cu care se confruntă oamenii de afaceri.
Cariera sa a fost cladită cu responsabilitate și pasiune și, mai ales, cu dorința de a face lucrurile diferit, și anume ridicarea serviciilor de contabilitate la rang de consultanță și participarea în mod direct la succesul clienților săi. Valentina Saygo și-a asumat întru totul rolul de consultant, respectiv de a analiza avantajele și dezavantajele deciziilor pe care oamenii de afaceri trebuie să le ia, astfel încat decizia să fie luata în cunoștință de cauza și potrivita cazului lui.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”21277″ img_size=”full” title=”Valentina Saygo | Mananging Partner Ask for Accounting”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Despre Adi Ploscaru

Este Trainer si Consultant în finanțarea afacerii.

Având peste 15 ani de experiență în management, finanțare și training, Adi este alături de antreprenori și manageri în stabilirea și implementarea strategiei de finanțare a nevoilor de creștere.

În ultimii 6 ani, trainingurile de strategie susţinute și consultanţa oferită în finanţarea şi creşterea afacerilor l-au adus aproape de provocările a peste 400 de companii.

Limbajul financiar reprezintă o barieră importantă în comunicare și dezvoltare. Adi ajută antreprenorii să înţeleagă finanţele afacerii și să le transforme într-un instrument strategic de creștere și de leadership.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”21357″ img_size=”full” title=”Adi Ploscaru | Trainer, Consultant în finanțarea afacerii”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Despre Iancu Guda

Este autorul cartilor “De ce esueaza companiile? 10 greseli si 100 de solutii” si “Economia in vremea coronavirusului”.
Este Director General Coface Romania, iar din 2016 este presedintele Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR). Iancu este implicat in mai multe proiecte de educatie financiara destinate atat persoanelor fizice cat si antreprenorilor.

“Cunoașterea vine împreună cu responsabilitatea de a spune adevărul și de a schimba lucrurile în bine. În cei peste zece ani de experiență în managementul riscului de credit, acumulați la compania Coface, am întâlnit peste 1.000 de antreprenori din toate domeniile de activitate, am analizat declarațiile financiare pentru aproape 100.000 de companii care au intrat în insolvență, am susținut cursuri de finanțe corporative pentru aproximativ 1.000 de profesioniști din toate industriile și am fost invitat în calitate de lector, ca să susțin prelegeri privind mediul de afaceri din România, la aproape 100 de evenimente publice.
Pentru mine, moșternirea lăsată de înaintașii noștri este simplă. Avem datoria de a sluji umanitatea, țara și comunitatea, de a construi o lume mai bună pentru generația viitoare. Consider că această responsabilitate revine tututor, dar, în mod special, celor care au avut acces la o educație superioară, care au datoria să împărtășească cu toți ceilalți cunostințele și abilitățile dobândite. Voi scrie în acest blog, într-un limbaj cât mai simplu și cu o adresabilitate largă, despre subiecte de interes major pentru mediul de afaceri din Romania.”[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”21279″ img_size=”full” title=”Iancu Guda | Autor | Director General COFACE | Presedinte AAFBR”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

 Participă la emisiune!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Venim în sprijinul Companiilor și avem încredere că împreună putem oferi mai multă structură și valoare modului în care abordăm provocările acestui domeniu.

Vino alături de noi în emisiunea Departamentul Financiar pentru a găsi cele mai bune soluții și instrumente aplicabile situațiilor cu care te confrunți în prezent în zona financiar contabilă. Răspundem împreună cu cei mai buni specialiști în domeniu prin exemple concrete, recomandări, oferindu-ți și consultanță în direct.

Completează formularul de înscriere și fii alături de noi pentru a primi informații practice, utile, personalizate pentru situația ta.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Parteneri Educație[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid element_width=”2″ gap=”10″ grid_id=”vc_gid:1603634806510-8c4b79b7-a3b2-1″ include=”21298,21299,21300,21370,21371″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Sponsori[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid element_width=”2″ grid_id=”vc_gid:1603634806511-e87982fc-34c7-4″ include=”18074,17977,20364,20762,20761″][/vc_column][/vc_row]